Китен

Китен

Things to do - general

Град Китен се намира в Югоизточна България, в община Приморско. Това е най-малкият град в България след Мелник, Маджарово и Плиска. Китен е известен курорт по Южното Черноморие. Има благоприятно местоположение- между морето и планината Странджа- което обособява неговата красива природа, свеж въздух и дълга пясъчна ивица.

В района на Китен има 2 живописни залива- Караагач и Атлиман, образуващи северния и южния плаж на курорта.

Северният плаж Атлиман е подходящ повече за туристите, които предпочитат плитките и спокойни води. А южния плаж Урдовиза се отличава със стръмни и високи скали.

Уютните хотели, чистите плажове и удивителната природа са предпоставка за развитието на летният туризъм.

 

Спорт

Курортът е предпочитано място за отдих и почивка, както от млади, така и от семейства с деца, тъй като се предлага разнообразие от възможности за отдих, развлечения и спорт. Има Луна парк за най-малките, а за възрастните- морска база „Балканика”, където се практикува ветроходство, подводен риболов, яхтинг, водни ски. Други развлечения, които са на разположение на туристите: тенис кортове, футболно игрище, тенис маси, фитнес и други.

В Китен има и малко пристанище, от което може да се наеме кораб за разходка до съседните курорти- Ахтопол, Лозенец, Приморско.

Sports and nature image

Забележителности

Можете да посетите резервата Ропотамо, резервата Силкосия и църквата Св. Св. Кирил и Методий.

Culture and history image