Цигов чарк

Цигов чарк

Things to do - general

Цигов чарк е планински курорт, разположен в Западните Родопи, до язовир Батак. Намира се на около 900-110 метра надморска височина.

Ски пистата е оборудвана с влек, ски гардероб, шейни и ски инструктори. Дълга е 1200 м. Подходяща е както за начинаещи, така и за по-напреднали скиори. Около пистата има паркинг и места за хапване. Близо до тази писта има трасе с дължина 20 000 м, подходяща за ски бягане.

Курортът предлага много възможности за лов, риболов, колоездене, водни спортове и забавления. На разположение на туристите са няколко по-големи хотела, малки семейни хотелчета и частни вили. Легловата база се състои от около 17000 легла. Курортът е от типа семейно развлекателен комплекс. Цигов чарк пленява с прекрасни зелените поляни, боровите гори, връх Голяма Сюткя и близостта до язовир Батак. Има условия туризмът да се развива целогодишно, като една от предпоставките за това са ниските цени.

Това е един от най-добрите ски курорти в нашата страна. Предлага спокойна и уютна обстановка и много добри условия за ски.

Семеен хотел Кълвачеви

Семеен хотел Кълвачеви

гр.Батак,к.к.яз.Батак,местност Цигов чарк,семеен хотел Кълвачеви, Цигов чарк
Къщата се намира в живописната планина Родопи на 600 м от  центъра на курортен комплекс “Цигов Чарк“ Повече информация
Семеен Хотел Стоян

Семеен Хотел Стоян

ул. "кк язовир Батак" 217, Цигов чарк
Семеен Хотел Стоян е напълно обзаведена и самостоятелна ваканционна вила(къща за гости) в КК Цигов ч Повече информация