Дюни

Дюни

Things to do - general

Курортът Дюни се намира на първокласния път от Созопол към Приморско и Царево сред борова гора и е на 5 км южно от Созопол. Дюни е сред най-новите черноморски курорти. Основан е през 1987 г.от австрийска фирма.

Разполага с голям плаж, който се простира на юг, по протежение на главния път за Царево и блатото Алепу. Курортът е луксозен и скъп, особено за индивидуалните туристи.

Курортът е разположен върху южен планински склон и теренът е оформен като пешеходна зона. През 2000 г. курортът е обновен.

Това е мястото, на което могат да се почувстват предимствата на морския курорт.

Ваканционно селище „Дюни” е построено в местността, известна в миналото с названието Алепу, което означава лисица. Лисичето блато е дивна местност, която заема площ от 40 хектара и е свърталище на много лисици и чакала. По-малък събрат на Алепу е Аркутино- Мечето блато, което е на около 500 м от морският бряг. Ваканционното селище е разделено на 3 главни зони- Зеленика, Марина, хотел „Пеликан”. Дюни е носител на „син флаг” за чиста природа.

Спорт

В курорта има много места за забавления- басейни, тенис кортове, велосипедни турове, водни спортове, стрелба с лък, плажен волейбол, различни видове гимнастика и аеробика, курсове по танци, фитнес, хотели, ресторанти.

Sports and nature image