Съвети за избор на хотел

Най-важният аспект при планирането на почивката е да изберете място за настаняване. Към този избор трябва да се подхожда с най-голяма сериозност, независимо от това колко време смятате да прекарате в хотелската си стая.

При избора на хотел или друго място за настаняване, обърнете внимание на:

1. Разходите
На първо място, трябва да изберете хотел, който отговаря на Вашия бюджет. Важен детайл е съответствието на цена / качество. Броят звезди могат да се различават значително, в зависимост от страната и местоположението на хотела. Обикновено цените на хотелите варират спрямо сезона, деня от седмицата, официални празници и др.

2. Местоположението на хотела
Местоположението на хотела е един от най-важните критерии при избора на временно пребиваване. В зависимост от целта на пътуването, можете да изберете хотел, близо до морето, плажа, центъра на града, магистралата, парка и така нататък. Правилно избраното място е залог за комфорт.

3. Паркинг
Ако пътувате без личен автомобил – директно пропуснете тази стъпка. Все пак, ако имате личен транспорт е по-добре да се изясни информацията в хотела за наличието на паркинг. Ако хотелът не притежава собствен паркинг, трябва да разберете колко далеч са най-близките места за паркиране, и каква е тяхната стойност.

4. Етаж
Препоръчително е да се обърне внимание на кой етаж е избраната стая. Въз основа на Вашите лични предпочитания, изберете етажа който Ви устройва.

5. Изглед
Ако имате възможност, не забравяйте да изберете изгледа от стаята. Приятно е да се събудите и да погледнете към морето, градината, планината, а не към строяща се сграда например. Но не забравяйте, че гледката от прозореца се отразява на цената на стаята.

6. Размер на стаи
Дори ако ще сте в хотела само за сън – размера на стаята играе важна роля. Винаги е по-удобно да се живее в една просторна стая, без опасения че ще развиете клаустрофобия.

7. Района на хотела
Разберете, има ли кът за децата, предвиждат ли се развлекателни програми – на почивка всичко това ще бъде от голямо значение.

8. Храна
Обърнете внимание и на храната. Повечето хотели предлагат включена в цената закуска. Ако сте доволни от тази опция, не се колебайте да резервирате стая. Доста хотели предлагат и All Inclusive оферти(включени са основни и междинни хранения, безалкохолни и топли напитки, също и местен алкохол).  Преди да изберете All Inclusive помислете добре как смятате да прекарате почивката си. Ако обичате да се разхождате по цял ден или да лежите на плажа, едва ли ще се възползвате от предлаганите в пакета екстри. Аll inclusive почивката си заслужава парите, ако смятате да прекарате повечето време в комплекса и се възползвате от всички екстри.

В нашия сайт BGhotels.net можете да намерите описания, снимки, мнения и коментари за множество хотели и места за настаняване в България.Българските курорти предлагат много забавления и разнообразни развлечения.

Екипът на BGhotels.net Ви пожелава приятна почивка!