България на длан – макети на открито

bulgaria-na-dlan-maketi-na-otkrito-mini

„България на длан – макети на открито” е образователен културно-исторически проект, който чрез умалени копия-макети на знакови сгради ще представи България като част от европейското и световно наследство на ЮНЕСКО.

Ще бъде изграден парк „България на длан – макети на открито” близо до град Правец и ще се простира на площ от 20 дка. Площта ще наподобява в „миниатюра” картата на България, видяна отвисоко. В „картата миниатюра” ще се поставят макети на знакови културно-исторически обекти от България. Около „картата” ще бъдат поставени макети на обекти от други европейски страни. По един обект от всяка европейска държава.

За тази цел трябва да се избере един от всичките изложени в конкурса обекти. От 23 ноември до 3 декември може да се гласува във Facebook страницата на проекта. Резултатите ще бъдат обявени до 7-ми декември на специална пресконференция в Съюза на архитектите в България. Повече информация за „България на длан – макети на открито” можете да откриете в официалния сайт на проекта.

Прогноза за откриване на обекта – 2018 година.

Вашият коментар

Внимание: Коментарите на сайта отразяват мнението на авторите им, а не възгледите на екипа на нашия сайт. Умоляваме Ви да не използвате обиди, псуване и вулгарни изрази. Ние си запазваме правото да изтриваме нецензурни коментари без предизвестие или обяснения.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

*
*